Akordeonistų orkestro ir Vokalinio merginų ansamblio išvyka į Krokuvą

Dalinamės 2024 m. rugsėjo 25-29 d. mūsų mokyklos Akordeonistų orkestro ir Vokalinio merginų ansamblio išvykos į XV-ą Krokuvos chorinės ir orkestrinės muzikos festivalį akimirkomis!
 
Be Lietuvos festivalyje dalyvavo atlikėjai iš Suomijos, Šveicarijos, Serbijos, Bulgarijos, Estijos. Koncertavome įspūdingo grožio Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje bei Japonijos meno ir technologijų muziejuje Manggha. Bažnyčioje skambėjo Akordeonistų orkestro ir Vokalinio merginų ansamblio kartu atliktas kūrinys G. Caccini „Ave Maria“ ir orkestro atlikta G. F. Handelio „Petite Suite“. Manggha koncertų salėje Vokalinis merginų ansamblis atliko tris lietuviškas dainas: L. Kairytės „Turėja liepa“, O. Narbutaitės „Vasara“, J. Tamulionio „Šarkela varnela“, akordeonistų orkestras atliko C. Jenkins „Palladio“, A. Piazzolla „Oblivion“, A. Tomasi „La Partida“, S. Voytenko „Red Tango“ ir B. Kaempfert „A Swinging Safari“. Draugai iš kitų šalių buvo sužavėti mūsų mokyklos mokinių pasirodymu, jautėmės lyg žvaiždės!
 
Krokuvoje ne tik koncertavome, bet ir susipažinome su miestu – aplankėme Veličkos druskų kasyklas, susipažinome su įspūdingo grožio, pilnu istorijos ir kultūros Krokuvos senamiesčiu.
 
Akordeonistų orkestro vadovas Valdas Umbrasas, mokytojos Regina Pancekauskienė, Ilma Plungaitė, Vokalinio merginų ansamblio vadovas Egidijus Kaveckas, vokalo pedagogė Viktorija Jakštienė. → Fotoalbumas