Respublikinis muzikos ir meno mokyklų akordeonistų festivalis „Akordeonas šokio ritmu“

2023 m. spalio 28 d. įvyko respublikinis muzikos ir meno mokyklų akordeonistų festivalis „Akordeonas šokio ritmu“, kuriame dalyvavo 56 mokiniai ir 34 mokytojai iš dvylikos Vilniaus ir respublikos miestų!

Festivalyje grojo ir jau nemažą sceninę patirtį turintys vyresniųjų klasių mokiniai, ir pirmuosius žingsnius nedrąsiai žengiantys akordeonistai. Skambėjo įvairių žanrų šokiai: klasikiniai, pramoginiai, šiuolaikiniai. Šią dieną buvo pasveikinti visi akordeono mylėtojai ir gerbėjai: mokytojai, mokiniai, klausytojai. Akordeonas įsitvirtino kaip instrumentas, neturintis ribų: įvairiapusiškas ir dėl repertuaro, ir dėl techninių galimybių, ir dėl stilistikos. Šio instrumento gera klausytis tiek soliniame, tiek ansambliniame amplua.
Linkime visiems mokytojams ir mokiniams kūrybinio įkvėpimo, neblėstančio polėkio bei entuziazmo populiarinti ir žavėti akordeono muzikos garsais klausytojus! Dėkojame mokytojams R. Pancekauskienei, I. Plungaitei, L. Černych, V. Butkauskienei, V. Umbrasui, A. Kvetkauskui už puikų festivalio įgyvendinimą! → Festivalio albumas