„Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas“

Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos tradicija tapusio festivalio „Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas“ organizatorės kviečia mokinius ir jų tėvelius, artimuosius ir giminaičius sukurti ypatingą šventę ir šiemet.

Šis šeimas muzikuoti drauge suburiantis renginys buvo organizuojamas ir plečiamas nuo 2002 metų – prasidėjęs nuo mokytojos Aušros Liasienės mokinių ir jų tėvelių muzikavimo klasėje, 2006 metais įgyvendintas koncerto forma M. K. Čiurlionio namuose ir pavadintas „Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas ir žavesys“ (organizuotas mokytojų Svetlanos Bulygo, Vilmos Rindzevičiūtės, Ritos Kaziulienės ir Jūratės Buožienės).

2007 metais „Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas“ išaugo į I-ąjį mokyklos bendruomenės festivalį – koncertą, įvykusį Lietuvos Nacionalinėje filharmonijoje (tapo vienu iš tuo metu direktoriaus pavaduotojos ugdymui Dainos Rakšnienės projekto „2007 Vaikų kultūros metais mus apjungė muzika“ renginių).

II-asis festivalis įtraukė ir Vilniaus miesto muzikos mokyklų mokinius, jų artimuosius bei buvo surengtas Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. 2010 metais Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje vykęs respublikinis festivalis sulaukė tokių partnerių kaip Lietuvos muzikos mokyklų asociacijos, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos švietimo departamento neformaliojo švietimo skyriaus, Vilniaus Mokytojų namų, Globos namų ir neįgaliųjų darbo terapijos centrų „Šviesa“, „Viltis“, Lenkijos Olštyno miesto I ir II laipsnio muzikos mokyklos dėmesio.

Festivalis kaip nenutrūkstama tradicija tęsiasi metų metais ir toliau džiugina Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos bendruomenę.  → PROGRAMA